12 χαρούμενες σκέψεις για τις δύσκολες στιγμές

Οι άνθρωποι και οι περιστάσεις συχνά θα σε ρίξουν ψυχολογικά. Αλλά αν κρατήσεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο, την καρδιά σου ανοιχτή στην πιθανότητα και συνεχίσεις να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, θα είσαι σε θέση να ανακτήσεις γρήγορα τα κομμάτια, να σηκωθείς ξανά και να επιστρέψεις πολύ ισχυρότερος.

Παρακάτω βρίσκονται μερικές ευτυχείς σκέψεις για να συλλογιστείς εκείνες τις ημέρες, όταν όλος ο κόσμος φαίνεται να καταρρέει γύρω σου.

1. Οι δύσκολες μέρες είναι απολύτως φυσιολογικές και όχι κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεσαι ενοχές που τις έχεις. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ σταθερή. Η παράδοση στην θλίψη σου ή οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια, δεν σε κάνει κακό άτομο. Αλλά θυμήσου, αν δεν είσαι ειλικρινά ευγνώμων για κάθε χαμόγελο, μην αισθάνεσαι εντελώς σοκαρισμένος για κάθε δάκρυ. Κράτησε τα πράγματα σε μια προοπτική.

2. Όταν βρίσκεσαι στο χαμηλότερο σημείο σου, είσαι ανοιχτός για την μεγαλύτερη θετική αλλαγή. Η ευτυχία δεν είναι η απουσία των προβλημάτων, αλλά η δύναμη για να την αντιμετώπιση τους. Η δύναμη δεν προέρχεται από αυτό που μπορείς να κάνεις. Προέρχεται από την υπέρβαση των πραγμάτων που κάποτε νόμιζες ότι δεν μπορούσες να κάνεις.

3. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να τα παρατάς και του να προχωράς. Το να προχωράς δεν σημαίνει ότι τα παρατάς, αλλά ότι αποδέχεσαι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Το να προχωράς μπορεί να σημαίνει ότι επιλέγεις να είσαι ευτυχισμένος αντί πληγωμένος. Για κάποιους, οι καλές καταστάσεις κρατάνε για μια ζωή, αλλά για τους περισσότερους, το να μην ξέρεις πότε πρέπει να προχωρήσεις μπορεί να τους κρατήσει πίσω για πάντα.

4. Η ζωή σπάνια καταλήγει ακριβώς με τον τρόπο που θες, αλλά εξακολουθείς να έχεις την ευκαιρία να την κάνεις σπουδαία. Πρέπει να κάνεις ότι μπορείς, με ότι έχεις, ακριβώς εκεί που βρίσκεσαι. Δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά θα αξίζει τον κόπο στο τέλος. Θυμήσου ότι δεν υπάρχει τέλεια ζωή, απλά τέλειες στιγμές. Και είναι αυτές οι στιγμές που πρέπει να αγαπάς. Είναι αυτές οι στιγμές που κάνουν όλο το ταξίδι να αξίζει.

5. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητάνε ευτυχία με προϋποθέσεις, αλλά την μακροχρόνια ευτυχία μπορείς να την νιώσεις μόνο αν δεν θέτεις προϋποθέσεις. Αποδέξου τη ζωή άνευ όρων. Συνειδητοποίησε ότι η ίδια η ζωή ακροβατεί μεταξύ του ιδανικού και της απογοήτευσης. Και οι απογοητεύσεις είναι απλά ο τρόπος της ζωής να πει, «Έχω κάτι καλύτερο για εσένα στην επόμενη γωνία». Για αυτό να έχεις υπομονή, ζήσε τη ζωή, αποδέξου την και έχε λίγη πίστη.

6. Πάρα πολύ συχνά, κουβαλάμε πράγματα από το παρελθόν που μας πληγώνουν – ντροπή, θυμό, πόνο, πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε , κλπ. Μην αφήνεις αυτά τα αρνητικά σημεία από το παρελθόν να σου κλέψουν την τωρινή ευτυχία. Έπρεπε να ζήσεις αυτά τα πράγματα στο παρελθόν και (δυστυχώς) δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Αλλά, αν το μόνο μέρος στο οποίο ζουν σήμερα είναι το μυαλό σου, τότε άφησε τα πίσω, προχώρα μπροστά και μείνε ευτυχισμένος.

7. Μπορείς να επιλέξεις να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Διάλεξε ένα μέρος της ζωής σου με το οποίο δεν είσαι χαρούμενος και κοίταξε το από μια διαφορετική οπτική γωνία. Δες τη βροχή ως τροφή για μελλοντική ανάπτυξη. Εξέτασε το γεγονός να μείνεις μόνος σου για λίγο για να δημιουργήσεις τη μοναξιά που χρειάζεσαι για να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή. Σκέψου την έλλειψη κεφαλαίων ως μια ευκαιρία για να αντιμετωπίσεις τα απλά πράγματα στη ζωή. Αυτή τη στιγμή, μπορείς να επιλέξεις να επιτρέψεις στο φως να λάμψει στη ζωή σου. Είναι επιλογή σου. Γιατί να μην το επιτρέψεις;

8. Μόλις αγκαλιάσεις τις δυσάρεστες ειδήσεις, όχι ως αρνητικές αλλά ως απόδειξη ανάγκης για θετική αλλαγή, θα μάθεις από αυτό και θα ωριμάσεις. Ότι και να σου «ρίχνει» η ζωή, ακόμα και αν πονάει, μείνε δυνατός και πάλεψε το. Θυμήσου, τα ισχυρά τείχη κουνιούνται, αλλά ποτέ δεν καταρρέουν. Η ζωή πάντα προσφέρει μια ακόμα ευκαιρία – λέγεται αύριο.

9. Όταν τα λάθη σου είναι ραμμένα μαζί με τις καλές προθέσεις, τα λάθη σου σε κάνουν όμορφο. Είναι καλύτερο να είσαι αληθινός στον εαυτό σου και να ρισκάρεις να γελοιοποιηθείς στους άλλους, αντί να είσαι ψευδής και να χάσεις την ομορφιά του να είσαι ΕΣΥ.  Ποτέ μην πέσεις θύμα εκφοβισμού της σιωπής. Ποτέ μην αφήσεις κάποιον άλλο να σου πεις ποιος είσαι. Μην δεχτείς να ορίσει κανείς τη ζωή σου, εκτός από τον εαυτό σου.

10. Έχεις την δυνατότητα να επουλώσεις τον εαυτό σου. Ακριβώς όπως η λάβα ρέει αργά από ένα ηφαίστειο, πρέπει να δημιουργήσεις μια υγιή διέξοδο για τον πόνο και το θυμό σου. Είναι σημαντικό αφού έχεις πληγωθεί να χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να σκεφτείς για τον πόνο σου και να τον αντιμετωπίσεις ήρεμα και συνειδητά ώστε να μπορέσεις να αποτρέψεις την πιθανότητα του να αναπτυχθεί περισσότερος πόνος από τη δική σου αρνητικότητα.

11. Υπάρχει πολλή ζωή ακόμα για να ζήσεις. Η αληθινή τραγωδία της ζωής δεν είναι ο θάνατος, αλλά το πάθος που αφήνουμε να πεθάνει μέσα μας ενώ είμαστε ακόμα ζωντανοί. Θυμήσου, τα προβλήματα από το παρελθόν δεν μπορούν να σε καθορίσουν, να σε καταστρέψουν ή να σε νικήσουν από μόνα τους. Εφ’ όσον συνεχίσεις να προχωράς μπροστά, μπορούν μόνο να σε κάνουν πιο δυνατό.

12. Είσαι έργο σε εξέλιξη, που σημαίνει ότι φτάνεις εκεί που θες σιγά-σιγά, όχι με τη μία. Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα – μια νέα αρχή. Αντικατέστησε την αρνητικότητα με την θετικότητα. Κάνε χαρούμενες σκέψεις. Ασκήσου. Πιες πολύ νερό. Γέμισε το σώμα σου με καύσιμα. Η υγεία είναι ευτυχία. Ενέπνευσε τον εαυτό σου. Δημιούργησε. Γέλα. Παίξε. Αγάπα. Μάθε. Κάνε σε κάποιον ένα κομπλιμέντο. Κάνε μια τυχαία πράξη καλοσύνης. Κάνε πράξη μια ιδέα στη οποία πιστεύεις. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις αυτά τα πράγματα κάθε μέρα – να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές και να γίνεις σιγά-σιγά το άτομο που θέλεις να γίνεις. Απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση. Αποφάσισε ότι σήμερα είναι η μέρα. Πες: «Αυτή πρόκειται να είναι η μέρα μου».

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s