10 υπενθυμίσεις για τις στιγμές άγχους

«Πέσε εφτά φορές, σήκω οχτώ!«

Απλά μερικά πράγματα να σκεφτείτε όταν η ζωή σας δίνει μια δόση δυσκολίας και στρες…

Η ευτυχία δεν είναι ποτέ σταθερή και δεν θα έπρεπε να είναι.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και κάποιες δύσκολες μέρες για να κερδίσεις τις καλύτερες μέρες της ζωής σου. Το να πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις σε μια κατάσταση ευτυχίας και να μείνεις για πάντα εκεί, είναι σαν να μια παλίρροια να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στην ακτή και να παραμείνει για πάντα εκεί ή σαν ένα δέντρο που πιστεύει ότι αν κρατηθεί περισσότερο θα κρατήσει τα φρούτα του από το να πέσουν στο έδαφος. Η ευτυχία είναι απλά μια σειρά από στιγμές που έρχονται και φεύγουν και γλυκαίνουν τις ζωές μας. Μάθε να το δέχεσαι αυτό και τόσο πιο ευτυχισμένες στιγμές θα έχεις.

Οι αποτυχίες είναι προσωρινές καταστάσεις που μας διδάσκουν αναγκαία μαθήματα.

Τα καλύτερα μαθήματα της ζωής μαθαίνονται συνήθως στις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη. Όσο γρηγορότερα το αποδεχθείς, τόσο πιο γρήγορα μπορείς να συνεχίσεις. Ποτέ δεν θα είσαι 100% σίγουρος ότι θα δουλέψει, αλλά πάντα θα είσαι 100% σίγουρος ότι το να μην κάνεις τίποτα ποτέ δεν πρόκειται να δουλέψει. Το να κάνεις κάτι και να γίνεται λάθος είναι δέκα φορές πιο παραγωγικό από το να μην κάνεις τίποτα. Για αυτό, βγες εκεί έξω και δοκίμασε! Είτε θα επιτύχεις ή θα μάθεις ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Διπλή νίκη.

Ακόμα και αν δεν μπορείς να το δεις τώρα, σημειώνεις πρόοδο.

Μπορεί να μην είσαι εκεί που θέλεις ακόμα, αλλά αν το σκεφτείς, δεν είσαι πια εκεί που ήσουν κάποτε. Έχεις βάσιμους λόγους να πιστέψεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου ότι θα πας μπροστά. Όχι επειδή πάντα έκανες καλές επιλογές, αλλά επειδή επιβίωσες στις κακές και έκανες μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έτσι, κλάψε για μια στιγμή, αν χρειαστεί και βγάλτο από μέσα σου. Το κλάμα δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος, ήταν πάντα ένα σημάδι ότι είσαι ζωντανός και γεμάτος δυνατότητες. Όταν το κάνεις, συνέχισε! Είσαι αναμφισβήτητα πιο κοντά στο σημείο που θέλεις να είσαι.

Το πώς νιώθεις όταν είσαι στρεσαρισμένος δεν είναι αληθινό μέτρο της πραγματικότητας.

Απλά επειδή φοβάσαι, δεν σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Απλά επειδή νιώθεις μόνος, δεν σημαίνει ότι κανείς δεν σε αγαπάει. Απλά επειδή νιώθεις ότι θα πέσεις, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί. Κοίταξε πέρα από τις αμφιβολίες σου και συνέχισε να αναζητάς την αλήθεια. Όλοι μιλάμε σιωπηλά στους εαυτούς μας μέσα στο κεφάλι μας, αλλά δεν έχουμε πάντα επίγνωση του τι  λέμε ή πως μας επηρεάζει. Ο τρόπος για να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και τα καταστροφικά συναισθήματα είναι να αναπτύξουμε θετικά συναισθήματα που είναι πιο ισχυρά. Άκου τον εαυτό σου και αντικατέστησε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Ο ήλιος πάντα λάμπει σε κάποιο μέρος της ζωής μας. Μερικές φορές απλά πρέπει να ξεχνάτε πως αισθάνεστε, να θυμάστε τι σας αξίζει και να σπρώχνετε προς τα εμπρός.

Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις.

Μπορείς να μάθεις σπουδαία πράγματα από τις αποτυχίες και τα λάθη σου όταν δεν είσαι απασχολημένος με το να τα αρνείσαι. Αν αναρωτιέσαι τα ίδια ερωτήματα για μήνες ή ακόμα και χρόνια, αλλά εξακολουθείς να είσαι κολλημένος, είναι πιθανόν όχι να μην σου έχουν δοθεί οι σωστές απαντήσεις, αλλά να μην σου αρέσουν οι απαντήσεις που σου δόθηκαν. Χρειάζεται πολύ θάρρος για να παραδεχθείς ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξει και πολύ περισσότερο κουράγιο για να αποδεχθείς την ευθύνη για να το αλλάξεις πραγματικά. Το πιο σημαντικό βήμα προς τα εμπρός είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Η απλή πράξη του να ξεκινήσεις και να κάνεις κάτι, θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι και σύντομα θα βρεθείς σε μια πορεία θετικών αλλαγών.

Δεν είσαι αυτό που συνέβη στο παρελθόν.

Άσχετα από το πόσο χαοτικό ήταν το παρελθόν, το μέλλον είναι καθαρό και φρέσκο. Δεν είσαι οι συνήθειες του παρελθόντος. Δεν είσαι οι αποτυχίες του παρελθόντος. Δεν είσαι το πώς σου συμπεριφέρθηκαν κάποιοι στο παρελθόν. Είσαι μόνο αυτός που πιστεύεις ότι είσαι αυτή τη στιγμή. Είσαι μόνο ότι κάνεις αυτή τη στιγμή.

Το να μην πάρεις αυτό που θέλεις μπορεί να είναι μια ευλογία.

Το να μην παίρνεις αυτό που θέλεις μερικές φορές είναι ένα υπέροχο χτύπημα καλής τύχης, επειδή σε αναγκάζει να αναθεωρήσεις τα πράγματα, ανοίγοντας νέες πόρτες για ευκαιρίες και πληροφορίες που διαφορετικά θα είχες αγνοήσει. Θυμήσου, μερικά πράγματα στην ζωή καταρρέουν, έτσι ώστε καλύτερα πράγματα να χτιστούν.

Το να «βρίσκεσαι σε συνεχή εξέλιξη» είναι μια σπουδαία κατάσταση.

Ξεκίνα να το αγκαλιάζεις. Επειδή το να βρίσκεσαι σε εξέλιξη δεν σημαίνει ότι δεν είσαι αρκετά καλός σήμερα, σημαίνει ότι θέλεις ένα καλύτερο αύριο και θέλεις να αγαπάς τον εαυτό σου απόλυτα, ώστε να ζεις την ζωή σου πλήρως. Σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος να θεραπεύσεις την καρδιά σου, να επεκτείνεις το μυαλό σου και να καλλιεργήσεις τα δώρα που ξέρεις ότι πρέπει να μοιραστείς.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα.

Συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις στην καρδιά σου ότι είναι σωστό για ΕΣΕΝΑ. Άσε τα όνειρα σου να είναι μεγαλύτερα από τους φόβους σου και τις πράξεις σου μεγαλύτερες από τις λέξεις σου. Κάνε επιλογές, όχι δικαιολογίες. Να έχεις κίνητρα, όχι να χειραγωγείσαι. Δούλεψε για να υπερέχεις, όχι να ανταγωνίζεσαι. Επέλεξε να ακούς της εσωτερική σου φωνή, όχι τις μπερδεμένες απόψεις των άλλων. Είναι ο δικός σου δρόμος. Μπορούν και άλλοι να περπατήσουν μαζί σου, αλλά κανείς δεν μπορεί να περπατήσει για σένα.

Η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αν περιμένεις να είναι, θα απογοητεύεις τον εαυτό σου συνεχώς. Το να πετύχεις κάτι που αξίζει στην ζωή χρειάζεται προσπάθεια. Για αυτό, ξεκίνα κάθε πρωί έτοιμος να τρέξεις μακρύτερα από χθες και να παλέψεις περισσότερο από ποτέ. Πάνω απ’ όλα, βεβαιώσου ότι έχεις ευθυγραμμίσει σωστά τις προσπάθειες με τους στόχους σου. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα αξίζει τον κόπο στο τέλος.

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s