10 υπενθυμίσεις που αξίζει να αναθεωρείς καθημερινά

Ορίστε δέκα καθημερινές υπενθυμίσεις για να κρατήσετε το μυαλό σας συγκεντρωμένο και το πνεύμα σας ανυψωμένο.

1. Συμπεριφέρσου στον εαυτό σου όπως θέλεις να σου φέρονται οι άλλοι. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για οτιδήποτε δεν είσαι και ξεκίνα να του δίνεις εύσημα για ότι είσαι. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ο καλύτερος μας φίλος, γιατί μερικές φορές πέφτουμε πολύ εύκολα στην παγίδα του να γίνουμε ο χειρότερος μας εχθρός. Η ανασφάλεια είναι αυτή που είναι άσχημη, όχι εσύ. Αποδέξου τον εαυτό σου! Να είσαι εσύ, ακριβώς όπως είσαι, με τον όμορφο τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις πως.

2. Τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ζωή σου είναι τα εμπόδια που το μυαλό σου δημιουργεί. Με το να ανησυχείς τίποτα δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Όταν δεν μπορείς πλέον να σκεφτείς ένα λόγο για να συνεχίσεις, πρέπει να σκεφτείς ένα λόγο για να ξεκινήσεις ξανά. Και μην μένεις εκεί που ξεκινάς, καθόρισε το που θα καταλήξεις. Μόνο οι ενέργειες σου και η δύναμη της θέλησης θα το καθορίσει αυτό.

3. Μερικές φορές, για να φτάσεις εκεί που θέλεις να πας, πρέπει να κάνεις αυτό που φοβάσαι να κάνεις. Πρέπει να είσαι γενναίος και να προχωρήσεις μπροστά. Τα θαύματα συμβαίνουν όταν δίνεις την ίδια ενέργεια και προσοχή στα όνειρα σου, όση δίνεις και στους φόβους σου.

4. Πρέπει να βρεις τη θέση μέσα στον εαυτό σου όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ξεκινάει με ένα όνειρο. Πρόσθεσε αυτοπεποίθηση και γίνεται μια πεποίθηση. Πρόσθεσε τη δέσμευση και γίνεται ένας στόχος στον ορίζοντα. Πρόσθεσε δράση και γίνεται μέρος της ζωής σου. Πρόσθεσε αποφασιστικότητα και χρόνο και ο όνειρο σου γίνεται πραγματικότητα.

5. Δεν χρειάζεται να βλέπεις ολόκληρη την σκάλα, απλά πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο. Αλλά, στη συνέχεια, κάθε επόμενο βήμα γίνεται όλο και πιο εύκολο. Και με κάθε βήμα βρίσκεσαι όλο και πιο κοντά σε αυτό που αναζητάς. Μέχρι τελικά, αυτό που κάποτε ήταν αόρατο, αρχίζει να γίνεται ορατό και αυτό που κάποτε έμοιαζε ανέφικτο, γίνεται πραγματικότητα.

6. Δεν έχει σημασία πόσες φορές επανεξετάζεις το παρελθόν, δεν υπάρχει τίποτα νέο να δεις. Επικεντρώσου στο επόμενο βήμα. Απλά επειδή έκανες λάθη δεν σημαίνει ότι τα λάθη σε καθορίζουν. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και προχώρα. Άφησε τα παλιά σου προβλήματα να μείνουν εκεί που ανήκουν – στο παρελθόν. Πρέπει να καταβάλεις συνειδητή προσπάθεια για να γίνει αυτό, δεν θα συμβεί αυτόματα. Θα πρέπει να σηκωθείς και να πεις, «Δεν με νοιάζει πόσο δύσκολο είναι. Δεν με νοιάζει πόση απογοήτευση νιώθω. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό εδώ να με εμποδίσει να προχωρήσω. Θα το εκλάβω σαν ένα μάθημα και θα συνεχίσω μπροστά με τη ζωή μου».

7. Άσχετα με το πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα χθες, είσαι οπλισμένος με τη δυνατότητα και την επιλογή να κάνεις κάτι καλύτερο σήμερα. Μια πλήρης μεταστροφή δεν μπορεί να συμβεί αμέσως, αλλά μην το αφήνεις να σε αποτρέψει από το να γνωρίζεις ότι θα συμβεί κάποια μέρα. Ο αγώνας στον οποίο παλεύεις σήμερα, θα σου δώσει την δύναμη που χρειάζεσαι για το αύριο. Μάθε από αυτό και μην εγκαταλείπεις.

8. Ποτέ μην είσαι τόσο απασχολημένος με το να φτιάξεις την ζωή σου που στο τέλος ξεχνάς να ζήσεις. Πίστεψε με όλη σου την καρδιά ότι θα ακολουθήσεις το πάθος σου και κάνε αυτό για το οποίο προορίζεσαι. Δεν υπάρχει ευτυχία και επιτυχία που να βρίσκεται στο παιχνίδι εκ του ασφαλούς και στον συμβιβασμό με μια ζωή που είναι μικρότερη από αυτή που είσαι σε θέση να ζήσεις.

9. Μπορείς να είσαι μόνο ο εαυτός σου και οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να είναι μόνο οι εαυτοί τους. Μερικές φορές προσπαθούμε να γίνουμε γλύπτες, συνεχώς σμιλεύοντας στους άλλους την εικόνα που εμείς θέλουμε να έχουν – αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε, αγαπάμε ή επιθυμούμε. Αλλά αυτές οι ενέργειες και αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πάντα καταλήγουν στην απογοήτευση. Θυμήσου, έχεις την ικανότητα να δείξεις στους ανθρώπους τον απίθανο εαυτό σου. Για αυτό ενέργησε με αυτό τον τρόπο, χωρίς δισταγμό. Και μην ξεχνάς να δείχνεις στον εαυτό σου την ίδια ευγένεια.

10. Μερικές φορές είναι εντάξει αν το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να αναπνέεις. Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ τρελή και πολύπλοκη, αλλά πάντα να παίρνεις τον χρόνο σου για να επιβραδύνεις, να στοχαστεί και να εκτιμήσεις ότι έχεις. Υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που εύχεται να είχε αυτό που έχεις τώρα.

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s