10 πράγματα που πρέπει να πεις στον εαυτό σου σήμερα

Μέτρησε τις ευλογίες σου, όχι τα προβλήματα σου. Ζήσε μια ημέρα την φορά. Άφησε τα πράγματα να πάνε στραβά. Δώσε περισσότερα απ’ όσα παίρνεις. Ψάξε το καλό στους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Βρες χρόνο για όσους έχουν σημασία για εσένα. Γέλα όταν μπορείς. Κλάψε όταν το χρειάζεσαι. Επικεντρώσου στις προτεραιότητες σου. Πάρε αποφάσεις, όχι δικαιολογίες. Και πάντα να μείνεις πιστός στις αξίες σου.

Ναι, σήμερα είναι η τέλεια μέρα για να σηκωθείς και να πεις…

1. Αγωνίζομαι σκληρά για τα πράγματα που θέλω περισσότερο. – Όσο περισσότερο πρέπει να περιμένεις για κάτι, τόσο περισσότερο θα το εκτιμήσεις όταν φτάσει τελικά. Όσο σκληρότερα πρέπει να παλέψεις για κάτι, τόσο περισσότερο θα αξίζει όταν το επιτύχεις. Και όσο περισσότερο πόνο πρέπει να υπομείνεις στο ταξίδι σου, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η άφιξη στον προορισμό σου. Τα σπουδαιότερα πράγματα δεν έρχονται εύκολα, αλλά αξίζουν την αναμονή και να αγωνιστείς για αυτά.

2. Αναλαμβάνω δράση τώρα. – Πολλά σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν σε μια μέρα, αν δεν αναβάλλεις πάντα εκείνη την ημέρα για αύριο. Μην αφήνεις τον φόβο του να κάνεις λάθος να σε σταματήσει. Μια ζωή στην οποία κάνεις λάθη όχι μόνο είναι πιο ευχάριστη, αλλά πιο χρήσιμη από μια ζωή χωρίς να κάνεις τίποτα.

3. Θα επικεντρωθώ στο επόμενο θετικό βήμα. – Μια κατάσταση μπορεί να προκύψει στην ζωή μας που σταματήσει τα βήματα μας και θα μας τρομάξει. Μπορούμε είτε να παραμείνουμε κολλημένοι σε εκείνο το μέρος, συνεχίζοντας να του δίνουμε την προσοχή μας ή μπορούμε να αφαιρέσουμε απαλά την προσοχή μας από ότι συμβαίνει και να επικεντρωθούμε στο επόμενο μας βήμα – ότι είναι δυνατόν να γίνει αύριο. Θυμήσου, το μέλλον δεν επιφυλάσσει τίποτα άλλο παρά ατελείωτες δυνατότητες. Υπάρχουν πολύ, πολύ καλύτερα πράγματα μπροστά από οτιδήποτε αφήνουμε πίσω. Απλά πρέπει να φτάσουμε εκεί.

4. Είμαι υπερήφανος που είμαι αληθινός. – Το πώς σε βλέπουν οι άλλοι δεν είναι σημαντικό. Το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου σημαίνει τα πάντα. Το να είσαι όμορφος σημαίνει να ζεις με αυτοπεποίθηση στο δικό σου σώμα. Πες το  και στη συνέχεια επανέλαβε το ξανά: «Αυτή είναι η ζωή μου, οι επιλογές μου, τα λάθη μου και τα μαθήματα μου. Όχι τα δικά σου.»

5. Έχω πολλά για να χαμογελάω. – Η ευτυχία δεν είναι αποτέλεσμα το να αποκτάς κάτι που δεν έχεις, αλλά μάλλον του να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς αυτά που έχεις. Δημιουργείς ευτυχία με την στάση σου., την συμπεριφορά σου και τις πράξεις σου. Είναι όλα στο χέρι σου.

6. Κάνω το καλύτερο. – Οτιδήποτε περνάς σε ωριμάζει. Μερικές φορές πιστεύεις ότι κάνοντας κάτι είναι χάσιμο χρόνου και στη συνέχεια καταλήγει να είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έκανες ποτέ. Μην κρίνεις τη μέρα πριν τελειώσει. Καταπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένουμε. Άσε την κάθε μέρα να είναι ένα κυνήγι θησαυρού στο οποίο πρέπει να βρεις ένα από αυτά τα πράγματα: ένα ειλικρινές γέλιο, μια πράξη καλοσύνης, μια επίτευξη ή ένα μάθημα που θα σε οδηγήσει πιο κοντά στα όνειρα σου.

7. Αφήνω πίσω το άγχος του χθες. – Μερικές φορές ο λόγος που μας είναι τόσο δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι είναι απλά επειδή αρνούμαστε να αφήσουμε πίσω τα πράγματα που μας κάνουν δυστυχισμένους. Καθώς ο ήλιος δύει για αυτή τη μέρα, αφήστε τα και αυτά πίσω. Αφήστε πίσω το άγχος, το δράμα και τις ανησυχίες. Αφήστε αυτή τη μέρα να ξεκουραστεί. Το αύριο είναι για την ελπίδα, τις νέες δυνατότητες και την ευκαιρία να κάνεις μια καλύτερη μέρα.

8. Υπάρχει αρκετός χρόνος σήμερα για να κάνω κάτι που αγαπώ. – Που άφησες την ευτυχία σου; Με έναν παλιό αγαπημένο; Σε μια πόλη που έζησες κάποτε; Σε μια ιστορία που ποτέ δεν τελείωσες; Σε ένα όνειρο που εγκατέλειψες; Σε μια ελπίδα που ένιωσες πολύ κουρασμένος για να κουβαλήσεις;  Όπου και να την άφησες, πήγαινε πίσω και ανέκτησε την. Αν δε θυμάσαι που την άφησες, αφιέρωσε λίγο χρόνο σήμερα για να κάνεις κάτι που αγαπάς να κάνεις και θα βρεις την ευτυχία κάπου εκεί κοντά.

9. Είμαι ανεκτίμητος στα μάτια κάποιου. – Το να είσαι με κάποιον που δεν βλέπει την αξία σου δεν είναι πίστη, είναι βλακεία. Μην αφήνεις τα άτομα που δεν αξίζουν τον κόπο να σε παρασύρουν. Επικεντρώσου σε αυτούς που σε αγαπάνε και σε αποδέχονται για αυτό που είσαι και δώσε τους την αγάπη και την καλοσύνη που τους αξίζει. Και πάνω απ’ όλα αγάπα τους ανθρώπους που σε είδαν όταν ήσουν αόρατος για όλους τους άλλους.

10. Δεν είναι πολύ αργά. – Άσχετα με το ποιος είσαι, άσχετα με το τι έκανες, άσχετα με το από πού ήρθες, μπορείς πάντα να αλλάξεις και να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Η ειρήνη, η δύναμη και η κατεύθυνση να έρθουν σε εσένα όταν καταφέρεις να διώξεις τις θορυβώδεις αποφάσεις των άλλων, σε μια προσπάθεια να ακούσεις καλύτερα το μαλακό και σταθερό βουητό της δικής σου εσωτερικής δύναμης. Και μόλις το ακούσεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι πολύ αργά για να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να γίνεις.

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s