7 γνωρίσματα αληθινών ανδρών

Οι άνδρες συνήθιζαν να είναι τολμηροί, ισχυροί ηγέτες. Ωστόσο, η κοινωνία μας προσπαθεί να καταστείλει αυτά τα γνωρίσματα. Αν κοιτάξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες (κυρίως οι μπαμπάδες) απεικονίζονται στην τηλεόραση, θα σκεφτόσουν αμέσως ότι είμαστε όλοι ένα μάτσο ανεύθυνοι και ελαφρόμυαλοι που μπορούν να λειτουργήσουν σωστά μόνο με την βοήθεια έξυπνων γυναικών, φίλων ή συζύγων.

Ως εκ τούτου, πολλά αγόρια συγχύζονται και δεν έχουν ιδέα τι χρειάζεται για να είσαι πραγματικός άνδρας. Αναζητούν ακατάλληλα πρότυπα προς μίμηση και μιμούνται άσχημες συμπεριφορές που βλέπουν σε καθημερινή βάση.

Είναι καθήκον μας σαν άνδρες, πατεράδες και υπεύθυνοι πολίτες να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αρνητικά πρότυπα και να κάνουμε μια νέα γενιά ανδρών οι οποίοι θα είναι σεβαστοί, αγαπητοί και πρόθυμοι να συνεισφέρουν στην κοινωνία με ένα θετικό τρόπο.

Αν θέλουμε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε τους εαυτούς μας. Ξεκίνησα το ταξίδι προς την αυτό-βελτίωση μου μετά την γέννηση της κόρης μου. Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που ένας πατέρας μπορεί να ακούσει από την κόρη του είναι το «θέλω να παντρευτώ κάποιον σαν και εσένα». Αυτού του είδους η πίεση σε κάνει να εξετάσεις την ζωή σου και να ψάξεις τρόπους να την βελτιώσεις.

Με τα χρόνια, ανακάλυψα εφτά γνωρίσματα που οι πραγματικοί άνδρες θα πρέπει να κατέχουν:

Ακεραιότητα – Η ακεραιότητα είναι περισσότερα από το απλά να είσαι ειλικρινής. Είναι ένας τρόπος ζωής προς την προσπάθεια για ηθική υπεροχή. Οι αληθινοί άνδρες λένε αυτό που εννοούν και εννοούν αυτό που λένε. Είναι το ίδιο άτομο πάντα, ακόμα και αν δεν τους κοιτάει κάποιος. Είναι αξιόπιστοι και ακλόνητοι.

Συμπόνια – Η συμπόνια είναι η συμπαθητική συνείδηση της αγωνίας των άλλων μαζί με μια επιθυμία να τους ανακουφίσεις. Με άλλα λόγια, αισθάνεσαι υποχρεωμένος να βοηθήσεις κάποιον που πονάει. Οι άνδρες συχνά δεν θεωρούνται συμπονετικοί, αλλά είναι ένα γνώρισμα που μας συνδέει περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω μας. Οι αληθινοί άνδρες μετατρέπουν την συμπόνια τους σε υπηρεσία και εργάζονται στο να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Εμπιστοσύνη – Οι αληθινοί άνδρες είναι εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την εμπιστοσύνη με την αλαζονεία και τον εγωκεντρισμό. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι το να έχεις αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Οι σίγουροι άνδρες έχουν πίστη στις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Δεν χρειάζεται να πατήσουν πάνω σε άλλους για να χτίσουν τον εαυτό τους. Κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων με την ακτινοβόλο, εσωτερική τους δύναμη. Όταν μπαίνουν στο δωμάτιο, όλοι το αντιλαμβάνονται.

Αυτοέλεγχος – Δύσκολα περνάει μια μέρα χωρίς μια είδηση για κάποιον υψηλόβαθμο άνδρα που καταστράφηκε από το χρήμα, το σεξ ή/και τα ναρκωτικά. Πάρα πολλοί άνδρες έχουν έλλειψη αυτοελέγχου, αλλά ο αυτοέλεγχος είναι το θεμέλιο για μια ενάρετη ζωή. Το να το καταφέρεις δεν είναι εύκολο γιατί οι πειρασμοί παραμονεύουν σε κάθε γωνία. Οι αληθινοί άνδρες είναι σε θέση να δαμάσουν τις επιθυμίες τους και να διοχετεύσουν την ενέργεια αυτή σε θετικές αναζητήσεις.

Επιμονή – Η επιμονή είναι το προϊόν του αυτοελέγχου. Είναι η θαρραλέα αντίσταση ενάντια στις δύσκολες καταστάσεις. Η επιμονή αναπτύσσεται μόνο μέσα από τις δοκιμασίες. Οι αληθινοί άνδρες υπομένουν τις δοκιμασίες και βγαίνουν πιο ισχυροί. Ποτέ δεν τα παρατάνε.

Γενναιότητα – Η γενναιότητα είναι το κουράγιο να κάνεις αυτό που είναι σωστό ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται με μια στάση παθητικότητας. Οι αληθινοί άνδρες στέκονται όρθιοι παρά τις αντιξοότητες.

Ταπεινότητα – η σημερινή φουρνιά νέων λατρεύει να δείχνει σε όλους πόσο φανταχτερά ρούχα έχει. Φουσκώνουν τα στήθη τους και διακηρύσσουν στον κόσμο, «Είμαι ο καλύτερος. Κοιτάξτε με!» Οι αληθινοί άνδρες κατανοούν την αξία του να είσαι ταπεινός και να αφήνεις το φως κάποιου άλλου να λάμψει. Συνειδητοποιούν ότι η ταπεινότητα είναι πιο προσφιλής από την αυτό-σημασία. Η ταπεινότητα δείχνει ότι έχεις απελευθερώσει τον εαυτό σου από το δηλητήριο του εγωκεντρισμού. Εκτός αυτού, η ταπεινότητα απαλύνει το πλήγμα όταν κάποιος σε ρίχνει από το βάθρο σου.

Η απόκτηση όλων αυτών των χαρακτηριστικών απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Ωστόσο, η κοινωνία μας θα ωφελούταν σε μεγάλο βαθμό, αν όλοι οι άνδρες αγωνίζονταν για να κατέχουν αυτά τα γνωρίσματα.

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s