Που είναι η Θεότητα του Ανθρώπου

Ένας παλιός Ινδικός μύθος, διηγείται πως κάποια εποχή όλοι οι άνθρωποι ήσαν Θεοί. Όμως καταχράστηκαν τόσο πολύ την θεότητά τους, ώστε ο Μπράχμαν, ο κύριος των Θεών, αποφάσισε να τους αφαιρέσει την θεία εξουσία και να την κρύψει σ’ ένα σημείο, όπου θα ήταν αδύνατο να την ξαναβρούν.
Το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε, λοιπόν, ήταν το να βρεθεί μία κρύπτη. Όταν οι ελάσσονες Θεοί κλήθηκαν σε συμβούλιο για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, πρότειναν το εξής:; »Ας θάψουμε την θεότητα του ανθρώπου μέσα στη Γη».

 Όμως ο Μπράχμα απάντησε: »Όχι, δεν αρκεί, γιατί ο άνθρωπος θα σκάψει και θα την βρει».

Τότε οι Θεοί απάντησαν: »Σ’ αυτήν την περίπτωση, ας ρίξουμε την θεότητά του στα τρίσβαθα των ωκεανών».

Όμως και πάλι απάντησε ο Μπράχμα: »Όχι,γιατί, αργά ή γρήγορα, ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη όλων των ωκεανών, και είναι βέβαιο πως μιά μέρα θα την ξαναβρεί και θα την ξαναφέρει στην επιφάνεια».

Τότε οι ελάσσονες Θεοί κατέληξαν: »Δεν ξέρουμε που να την κρύψουμε, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει πάνω στην Γη ή μέσα στην θάλασσα κάποιος τόπος στον οποίο να μην φθάσει κάποια μέρα ο άνθρωπος».

Τότε ο Μπράχμα είπε: »Να τι θα κάνουμε με την θεότητα του ανθρώπου. Θα την κρύψουμε στα τρίσβαθα του ίδιου του, του εαυτού, γιατί εκεί είναι το μόνο μέρος που δεν θα σκεφτεί ποτέ να ψάξει».

Από εκείνη την εποχή, καταλήγει ο μύθος, ο άνθρωπος έκανε τον γύρο της Γης, εξερεύνησε, σκαρφάλωσε, βυθίστηκε και έσκαψε, αναζητώντας κάτι το οποίο βρίσκεται μέσα του!

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s