Σοκολατένιο μωσαϊκό χωρίς αυγά

Μια σοκολατένια, δροσερή λιχουδιά για τις πρώτες ζεστές ημέρες (και κυρίως για να γλυκαίνουμε τις πικρές σκέψεις).

Υλικά:

  • Ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  •  250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  •  180 γρ. ζάχαρη άχνη
  •  50 γρ. κακάο
  •  60 γρ. κονιάκ
  • Λαδόκολλα για το τύλιγμα

Εκτέλεση:
Κόβεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το βάζεις σε μια μέτρια κατσαρόλα και απλώς το ζεσταίνεις (πρόσεξε να μην κάψει). Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν γίνει λείο, ρίχνεις τα μπισκότα (τα οποία έχεις σπάσει σε μικρά κομμάτια) συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά, μέχρι να δεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα (να έχουν καλυφθεί τα μπισκότα από τη σοκολάτα).
Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και κατόπιν το αδειάζεις σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Το σφίγγεις και το τυλίγεις κυλινδρικά, όπως μια καραμέλα, στρίβοντας τις άκρες.
Το βάζεις στο ψυγείο και το αφήνεις να δέσει (θα χρειαστεί 2-4 ώρες).
Όταν έρθει η ώρα να το προσφέρεις, ξετυλίγεις τη λαδόκολλα και κόβεις το γλυκό σε φέτες, όπως το κέικ.
* Μπορείς, αν θέλεις, να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη άχνη με μαύρη ζάχαρη ή και να προσθέσεις στο μείγμα 100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα για πιο πλούσια γεύση.

Πηγή: Golden Magazine

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s