Οι πιο επικίνδυνες γέφυρες στον κόσμο

Οι πιο επικίνδυνες γέφυρες στον κόσμο για κάποιους ανθρώπους έχει γίνει καθημερινή ρουτίνα προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Άλλοι πάλι δεν θα τολμούσαν ποτέ να τις διασχίσουν… Εσείς;

1. Η Αθάνατη Γέφυρα (Κίνα)
Βρίσκεται στο όρος Tai, ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας. Η γέφυρα αποτελείται από τρείς μεγάλους βράχους και πολλές μικρότερες πέτρες. Κανείς δεν ξέρει πώς οι πέτρες βρέθηκαν σε αυτή τη θέση αλλά εικάζεται ότι είναι έτσι από την εποχή των παγετώνων.

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου

2. Το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας (Ελλάδα)
Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής γεφυρών στην Ήπειρο, πάνω από τον ποταμό Αώο. Ένα καμπανάκι στη μέση της καμάρας, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο διάβασης. Όταν ο αέρας ήταν τόσο ισχυρός ώστε να χτυπά το καμπανάκι, η διέλευση ήταν επικίνδυνη.
Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου


3. Η γέφυρα Carrick-a-Rede (B. Ιρλανδία)
Είναι μια γέφυρα τεταμένων σχοινιών που συνδέει την ενδοχώρα με το μικρό νησί Carrick . Πλέον είναι κυρίως τουριστικό αξιοθέατο, αλλά αν κάποιος βρεθεί πάνω στη γέφυρα ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι θα καταλάβει τι σημαίνει φόβος.

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου.


4. Royal Gorge (Κολοράντο, ΗΠΑ)
Η γέφυρα βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας σε ύψος 280 μέτρων. Μέχρι το 2003 κατείχε το ρεκόρ της ψηλότερης γέφυρας στο κόσμο.

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου


5. Inca Rope Bridge (Περού)
Είναι κλασσικές γέφυρες των Ίνκας φτιαγμένες από σκοινιά κατασκευασμένα από φυτικές ίνες. Η διάβασή τους είναι για ανθρώπους με γερά νεύρα, ωστόσο η αντοχή τους στο χρόνο δικαίωσε τους κατασκευαστές τους.
Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου


6. Η κρεμαστή γέφυρα Palau Langkawi’s (Μαλαισία)
Είναι μια πεζογέφυρα που προσφέρει μαγευτική θέα πάνω από ένα κατάφυτο τοπίο μακριά από τον αστικό πολιτισμό. Το ελλειψοειδές σχήμα της προσφέρει ανεμπόδιστη θέα και επιτείνει την αίσθηση του χάους κάτω από αυτή!

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου


7. Puente de Ojuela (Μεξικό)
Βρίσκεται σε μια περιοχή εγκαταστάσεων εξόρυξης, που μοιάζει πλέον με πόλη-φάντασμα, καθώς τα ορυχεία έχουν εγκαταλειφθεί. Η κρεμαστή αυτή γέφυρα είναι ίσως το μόνο κομμάτι πολιτισμού που παραμένει λειτουργικό στην περιοχή. Την εποχή της κατασκευής της ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο.

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου


8. Hussaini Hanging Bridge (Πακιστάν)
Είναι γνωστή και σαν η πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο. Αν και είναι σε πολύ καλή κατάσταση είναι ο μόνος τρόπος για τους κατοίκους της περιοχής να διαβούν το ορεινό πέρασμα. Πολλοί τουρίστες συρρέουν για να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Perierga.gr - Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου


9. Vitim River Bridge (Ρωσία)
Είναι μια ξύλινη γέφυρα στον ποταμό Vitim στη Σιβηρία. Έχει μήκος 570 μέτρα και βρίσκεται πλέον σε πολύ κακή κατάσταση. Το χειμώνα με το δριμύ ψύχος μετατρέπεται σε μια …παγωμένη γέφυρα.

Οι πιο ακραίες γέφυρες του κόσμου

kosmoskaipolitismos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s