Αλήθεια, Απλότητα & Αγάπη

Ένα σχόλιο στις διδασκαλίες του Σρι Μπάμπατζι
Ο άνθρωπος από την φύση του αναζητάει την ευτυχία και την γνώση. Εξ αιτίας της άγνοιας και της προσκόλλησης στις αισθήσεις και στο σώμα νομίζει ότι θα τα βρει στον εξωτερικό κόσμο. Η φύση όμως των πραγμάτων και ο κόσμος είναι τέτοια που δεν μπορεί να φέρει στον άνθρωπο την προσδοκώμενη ευτυχία. 

Η προσκόλληση στα εξωτερικά αντικείμενα και υποκείμενα δημιουργεί τον πόνο. Τα πάντα στον εξωτερικό κόσμο διαδικάζονται σύμφωνα με  την δυαδικότητα. Όπου υπάρχει η χαρά υπάρχει και η λύπη όπου υπάρχει η απόλαυση υπάρχει και ο πόνος. Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος και είναι μαζί με το ταίρι του είναι χαρούμενος, αν τον εγκαταλείψει τότε γίνεται δυστυχισμένος. 

Αυτός που επιθυμεί να έχει ένα ωραίο αυτοκίνητο μόλις το αποκτήσει νοιώθει ευτυχής. Αν δεν μπορεί να το αποκτήσει ή του το κλέψουν γίνεται δυστυχής.  Καμία αισθητηριακή απόλαυση δεν μπορεί να δώσει στον άνθρωπο μια διαρκή και βαθιά ευτυχία. 
Η απόλυτη μακαριότητα είναι ιδιότητα της εσωτερικής φύσης του ανθρώπου της πνευματικής του υπόστασης. Αυτή δεν υπόκειται στον χρόνο και χώρο, είναι πέρα από κάθε νοητική διαδικασία. Το Θεϊκό Είναι που βρίσκεται στα βάθη της κάθε ύπαρξης είναι η αληθινή πραγματικότητα σε κάθε άνθρωπο. Αυτό μόνο μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά της πλάνης και της ψευδαίσθησης και να του δώσει την ύψιστη μακαριότητα και την ύψιστη γνώση. 
Στην σημερινή εποχή κυριαρχεί στον άνθρωπο ο κατώτερος εαυτός, το «εγώ» και το «δικό μου» καθώς έχει απομακρυνθεί από τον Θεό και τις πνευματικές αξίες. Αυτό είναι και η αιτία μας λέει ο Σρι Μπάμπατζι που μια μεγάλη Επανάσταση (Μαχακράντι)  θα συμβεί σύντομα, και η οποία θα συνοδευτεί από μεγάλες καταστροφές, με αποτέλεσμα η γεωγραφία του πλανήτη να αλλάξει και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να αφανιστεί. 
Να ζεις με αλήθεια απλότητα και αγάπη, υπηρετώντας την ανθρωπότητα ανιδιοτελώς (Κάρμα Γιόγκα) επαναλαμβάνοντας συνεχώς το όνομα του Θεού είναι το μήνυμα που έφερε στον κόσμο ο Σρι Μπάμπατζι για να μπορέσει ο άνθρωπος  να ξεπεράσει επιτυχώς αυτή την μεγάλη αλλαγή, και να συνειδητοποιήσει την αλήθεια (Θεό). Είπε επίσης ότι ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει την θρησκεία που νοιώθει πιο κοντά στην καρδιά του και να επαναλαμβάνει το όνομα του Θεού στην μορφή που επίσης νοιώθει πιο πολύ στην καρδιά του.
 Μετά τον μεγάλο εξαγνισμό θα υπάρξει μια παγκόσμια κοινή κατανόηση, ένα έθνος, μια θρησκεία. Η ανθρωπότητα θα είναι μια μεγάλη οικογένεια.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αλήθεια είναι το μονοπάτι της ορθότητας το οποίο χωρίς αμφιβολία οδηγεί στην επιτυχία. Ο Θεός είναι αλήθεια και όταν λέμε την αλήθεια είμαστε κοντά στο Θεό. Ζω με αλήθεια είναι να λέω πάντα την αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό που σκεπτόμαστε αυτό πρέπει να λέμε και αυτό να πράττουμε. 

Συνήθως οι άνθρωποι άλλα σκέπτονται άλλα λένε και άλλα πράττουνε. Αυτό είναι ανεντιμότητα. Το μικρό κέρδος που έχετε λέγοντας ψέματα δεν είναι διόλου κέρδος. Μολύνετε την συνείδηση σας και τον υποσυνείδητο νου σας. Η συνήθεια του να λέτε ψέματα μεταφέρεται στην επόμενη σας ζωή και υποφέρεται οδύνες από ζωή σε ζωή. 
Μην δίνεται απερίσκεπτα και βιαστικά την συγκατάθεση σας σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Σκεφτείτε βαθιά στοχαστείτε, πείτε, ¨θα σκεφτώ και θα σε απαντήσω αργότερα¨, έτσι δεν θα μπλεχτείτε. Μην δίνετε υποσχέσεις αλλά πείτε ¨θα προσπαθήσω. Θα σκεφτώ αυτό το ζήτημα¨. Έτσι δεν θα μπείτε σε προβλήματα και δεν θα χρειάζεται να μετανοήσετε για τίποτε. Οτιδήποτε και να κάνετε να είστε αληθινοί προς τον εαυτό σας και στον κόσμο. Να είστε ντόμπροι, ειλικρινείς ευθείς, να λέτε άφοβα τις απόψεις σας. 
Αναζητείστε την αλήθεια με όλη σας  την δύναμη εφαρμόζοντας για αυτό το σκοπό σταθερά καθημερινά μια πνευματική πειθαρχία. Διαλογιστείτε στην αλήθεια, εμπνευστείτε από όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για χάρη της αλήθειας. Μείνετε σταθεροί στο μονοπάτι της αλήθειας, η αλήθεια είναι το μέσο και ο τελικός σκοπός. 
Η πιο πλήρης έννοια του να ζει κάποιος με αλήθεια είναι να ζει σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους και την Θέληση του Θεού. Αυτό απαιτεί να έχει πετύχει κάποιος την φώτιση, την απελευθέρωση από το εγώ και να έχει συνειδητοποιήσει την αλήθεια. 

ΑΠΛΟΤΗΤΑ: Ζούμε με απλότητα όταν χρησιμοποιούμε τα λιγότερο δυνατόν μέσα και ενέργεια για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της καθημερινής ζωής. Να είμαστε απλοί σε κάθε έκφραση της ζωής, στο ντύσιμο, στο φαγητό, στα λόγια, στην σκέψη, στις πνευματικές ασκήσεις σε οτιδήποτε κάνουμε. Να αποφεύγουμε την πολυπλοκότητα με κάθε τρόπο. Όσο πιο πολύπλοκα ζούμε τόσο πιο δύσκολο είναι να βιώσουμε το θεϊκό, την ευτυχία, την γαλήνη. 

Εξαλείφοντας τις επιθυμίες, τα πάθη μας, τις αρνητικές και άσκοπες σκέψεις, γινόμαστε γαλήνιοι και χαρούμενοι και σταματάμε να ασχολούμαστε συνέχεια με την ικανοποίηση των εγωιστικών και ψεύτικων αναγκών που κάνουν την ζωή μας δύσκολη και στενάχωρη. Μας περισσεύουν έτσι ενέργεια, χρόνος και χρήματα για να υπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας σε ότι αυτοί έχουν ανάγκη.

ΑΓΑΠΗ: Αγάπη είναι η δύναμη που ενώνει. Αγάπη είναι η συνειδητοποίηση ότι όλοι μεταξύ μας και με το Θεό είμαστε ένα. Στο βάθος της ύπαρξης μας υπάρχει ο ίδιος Θεός , όλοι είμαστε φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά, τότε πως μπορεί να γίνονται διαχωρισμοί οποιουδήποτε είδους μεταξύ των ανθρώπων. Μην ταυτίζεστε με την προσωρινή προσωπικότητα και τα ελαττώματα που εκδηλώνουν οι άνθρωποι, η ίδια θεϊκή ουσία διαπερνά τις καρδιές όλων των ανθρώπων, όλα τα δημιουργήματα. 

Μην θεωρείτε δικούς σας ανθρώπους μόνο τους συγγενείς και τους φίλους, όλη η ανθρωπότητα είναι μια οικογένεια. Το να  σκέφτεστε με βάση το ¨εγώ¨ και ¨το δικό μου¨ αυτό δεν είναι αγάπη δεν είναι ο πνευματικός δρόμος αυτό μας φέρνει όλα τα προβλήματα και τις δυστυχίες. Αγάπη είναι να νοιώθουμε στην καρδιά μας όλους το πλανήτες, τους ήλιους, όλα τα δημιουργήματα και ότι αυτά δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τον εαυτό μας. 
Νοιώθοντας ότι όλοι είναι κομμάτι του εαυτού μας ή ότι όλοι αποτελούμε μια ενότητα πως μπορούμε να κάνουμε κακό ο ένας στον άλλο. Αντίθετα θα τους ευεργετούμε με όλη μας την καρδιά και με όλη μας την δύναμη. Θα τους ευεργετούμε με νου, καρδιά, δράση, χρήματα και ότι άλλο μέσο διαθέτουμε.
ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ: Κάρμα γιόγκα είναι ο δρόμος της δράσης ή της υπηρεσίας μέσω της οποίας προσπαθούμε να πετύχουμε την απελευθέρωση και την ένωση με  το Θεό. Κάρμα γιόγκα είναι ανιδιοτελής υπηρεσία προς την ανθρωπότητα. Η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα είναι υπηρεσία προς τον Θεό. Η εργασία είναι ύψιστη λατρεία προς τον Θεό. Καμία εργασία δεν είναι καταφρονητέα αρκεί να γίνεται με το σωστό πνεύμα. Θεωρείστε τον εαυτό σας ένα όργανο στα χέρια του Θεού. 
Αφιερώστε κάθε εργασία στον Θεό. Υπηρετείστε χωρίς προσδοκία για ανταπόδοση κανενός είδους, μην προσκολλάστε ούτε στην ίδια την δράση. Μείνετε αδιάφοροι στον έπαινο και στην αποδοκιμασία. Να βλέπετε το Θεό σε κάθε πρόσωπο. Υπηρετείστε για χάρη της υπηρεσίας. 
Υπηρετείστε χωρίς κανενός είδους προσκόλληση. Βάλτε όλη σας την καρδιά και την ψυχή σε ότι κάνετε, κάντε το με χαρά. Ποτέ μην σκέπτεστε ή αισθάνεστε έχω βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο, σκεφτείτε ότι ο Θεός σας έδωσε μια ευκαιρία για να υπηρετήσετε.  
 Καθώς εργάζεστε να είστε συγκεντρωμένοι στον Θεό. Επαναλάβατε το  όνομα του Θεού καθώς υπηρετείτε, καθώς εργάζεστε. Όταν υπηρετούμε τους άλλους με αυτό το πνεύμα, η εργασία γίνεται ύψιστη πνευματική άσκηση μας οδηγεί στην απελευθέρωση.

via

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s