Κρητικός Ντάκος

Μουσκεύουμε με νερό 4 κρητικούς ντάκους ή παξιμάδια.  Στην συνέχεια τους διαβρέχουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.  Σκεπάζουμε τους ντάκους με φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη ή περασμένη από τον τρίφτη.  Αλατίζουμε την ντομάτα, ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.  Σκεπάζουμε τέλος με τυρί φέτα σε κομματάκια ή τριμμένο στον τρίφτη.  Αν θέλουμε προσθέτουμε στα πιάτα και από 5-6 ελιές.  Νιαμ …

Πλεονέκτημα: Ο παραδοσιακός κρητικός ντάκος, είναι το τέλειο ελαφρύ φαγητό, γιατί ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι νηστίσιμο και υγιεινό πιάτο, κατάλληλο για χορτοφάγους.  Ένα τυπικό δείγμα της Μεσογειακής Διατροφής

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βρίσκετε τους ντάκους πολύ σκληρούς μπορείτε να τους μαλακώσετε βρεχοντάς τους ελαφρά πριν βάλετε την σάλτσα ντομάτας. Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντοματούλα γίνεται φοβερό!(εκτός απο τα υλικά που σας προτείνω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα όπως ελιές, ρίγανη, κάπαρη κ.α. Βάλτε φαντασία!) Την ποσότητα των ντάκων την καθορίζετε εσείς προσθέτοντας ή αφαιρώντας ντάκους. Καλή σας όρεξη!!!!!!!!

Φτιάξτε μαζί μας έναν Κρητικό ντάκο StoPikaiFi.gr

Υλικά:
60gr φέτα
1 κρυθοκούλουρο
1 ντομάτα
4-5 ελιές
60gr φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Κάπαρη κατά βούληση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s