Άνθρωπος – σαλιγκάρι: κουβαλάει το σπίτι του στην πλάτη

Ο Κινέζος Liu Lingchao ζει πραγματικά σαν ένας άνθρωπος-σαλιγκάρι, αφού όπου πηγαίνει κουβαλάει στην πλάτη του το σπίτι του! 


Φτιαγμένο από μπαμπού και πλαστικό, το φορητό σπίτι ζυγίζει περίπου 60 κιλά και προσφέρει καταφύγιο στο μακρύ ταξίδι του Liu μέσα στην Κίνα.

Ο νεαρός Κινέζος καταφέρνει να βγάζει τα έξοδά του καθώς και του σπιτιού του συλλέγοντας πλαστικά αντικείμενα που βρίσκει στους δρόμους των κινεζικών πόλεων και στη συνέχεια τα πουλάει. Το πρώτο του κινητό σπίτι το κατασκεύασε πριν από 5 χρόνια προκειμένου να προστατευτεί από το κρύο και τη βροχή.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει τρία «σπίτια», καθένα από τα οποία του προσέφερε αρκετό χώρο για ένα κρεβάτι, καλύπτοντας επίσης τις βασικές ανάγκες του ταξιδιού του. «Αισθάνομαι ελεύθερος όπου πηγαίνω και μπορώ να μείνω όπου θέλω. Δεν έχω να σκεφτώ τα χρήματα ούτε και το πώς θα μετακινηθώ από το ένα μέρος στο άλλο. Είναι βέβαια χρονοβόρα αυτού του είδους η μετακίνηση, γιατί κινούμε σαν σαλιγκάρι ή σαν χελώνα. Πάντως το απολαμβάνω και δεν το αλλάζω με τίποτα», λέει ο ίδιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s