«Στρες τεστ» για τους πολίτες η λιτότητα

Πείραμα πάνω στην υγεία των ανθρώπων, με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον, χαρακτηρίζει τη λιτότητα το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό ‘New Scientist’.

Σε άρθρο γνώμης, με θέμα ‘Τα κρυφά κόστη της λιτότητας’, επισημαίνεται ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν ήδη αποτελέσει κλασικά παραδείγματα για το πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι συνέπειες της ύφεσης στο πεδίο της υγείας. 

Επικαλείται την πρόσφατη ανάλυση του περιοδικού Lancet, σύμφωνα με την οποία τα περιστατικά ψυχικών παθήσεων και αυτοκτονιών στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Λοιμώδεις νόσοι κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ τα δημόσια συστήματα Υγείας αντιμετωπίζουν ολοένα μεγαλύτερες δυσκολίες να ανταποκριθούν στο ρόλο τους λόγω ποικίλων ελλείψεων.

Σε συνοδευτικό άρθρο, με τίτλο ‘Το κόστος των περικοπών: Η τοξική γενετική κληρονομιά της λιτότητας’, αναφέρεται ότι τις υφιστάμενες συνέπειες της ύφεσης και της λιτότητας ενδέχεται να διαδεχθούν πιο σοβαρές επιπτώσεις.

Τέτοιες είναι η αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του άγχους και της κατάθλιψης.Το παρατεταμένο στρες από οικονομική δυσχέρεια – σημειώνουν – επιδεινώνει τους κινδύνους αυτούς.via

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s