Εγκληματικότητα και ο απολογισμός της χρονιάς

Χάρτης εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας από Κι.Πο.Κ.Α

 (Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας)

Ενσωματώστε τον χάρτη

Στην Αττική έχουν συλληφθεί 38.114 άτομα ενώ σε ολόκληρη την χώρα  172.000 άτομα

Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας -Επικράτεια για τα έτη 2012
Εδώ

Η παρουσία της Αστυνομίας στο Κέντρο της Αθήνας και ο απολογισμός της χρονιάς.
Για την αστυνόμευση του Κέντρου τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εφαρμογή του οποίου επιχειρούν αποκλειστικά σε 24ωρη βάση 600 αστυνομικοί.
Η δύναμη αυτή δρα στις ευάλωτες περιοχές , σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, εκεί που κυρίως εμφανίζεται το πρόβλημα της Εγκληματικότητας.
Σημαντική είναι η συνεισφορά των 2.000 αστυνομικών που προστέθηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου στη δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Αρκετοί από αυτούς υπηρετούν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες του Κέντρου της Αθήνας.
Ναρκωτικά:
Εκδηλώνονται καθημερινές επιχειρήσεις για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών, από τη συγκεκριμένη ομάδα Αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών. Καθημερινά, συλλαμβάνονται κατά μέσο όρο (40) , ενώ οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 100.
Μόνο από τη Δίωξη Ναρκωτικών κατασχέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το 11μηνο του 2011, 48 κιλά ηρωίνης, 2,5 κιλά κοκαΐνης και 182 κιλά κάνναβης.
Πορνεία:
Στον τομέα των εκδιδόμενων προσώπων η ΕΛΑΣ προχωρά σε επιχειρήσεις όλο το 24ωρο, και τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν βεβαιωθεί 5.841 παραβάσεις. Στις περιπτώσεις που πρόκειται για αλλοδαπές εκδιδόμενες εφαρμόζεται ειδική δράση με σκοπό πέρα από τις ποινικές κυρώσεις να δρομολογείται κατά προτεραιότητα η διαδικασία απέλασής τους.
Παράνομοι μετανάστες :
Καθημερινά γίνονται ειδικές δράσεις στο Κέντρο της Αθήνας με ελέγχους που αφορούν στη διαμονή, την απασχόληση, καθώς και την παράνομη δραστηριότητα αλλοδαπών. Ο καθημερινός αριθμός των ελεγχόμενων παράνομων μεταναστών ξεπερνά τα 400 άτομα, οι οποίοι οδηγούνται στις Υπηρεσίες Αλλοδαπών και γίνεται λεπτομερής έλεγχος.
Από την αρχή του έτους, πάνω από 15 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συνολικά ειδικές πτήσεις τσάρτερ επιστροφής στις χώρες προέλευσης.
Παραεμπόριο:
Το παραεμπόριο είναι βασική αρμοδιότητα των τοπικών Δημοτικών Αρχών. Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας συνδράμουν, συμμετέχοντας σε μικτά κλιμάκια, για την ασφάλεια των ελέγχων. Ιδιαίτερα για το Κέντρο της Αθήνας η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει καθημερινά με τη διάθεση μεγάλου αριθμού αστυνομικών. Το τελευταίο πεντάμηνο, συγκροτήθηκαν, 3.889 κλιμάκια ελέγχου και κατασχέθηκαν παραπάνω από 402.829 είδη παραεμπορίου.
 Στοιχεία αστυνομικής δραστηριότητας 2011 για την Αττική:
Φέτος, συνελήφθησαν στην Αττική 38.114 άτομα.
5.706 άτομα για κλοπές / διαρρήξεις
884 άτομα για ληστείες
3.981 άτομα για ναρκωτικά.
45 άτομα για ανθρωποκτονίες
8.321 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις για πάσης φύσεως αδικήματα
 Εξιχνιάστηκαν 3.554 υποθέσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπως εγκλήματα βίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας κ.λπ.
Εξαρθρώθηκαν 255 σπείρες

111 σπείρες που διέπρατταν ληστείες – κλοπές
66 σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά
19 σπείρες που διέπρατταν απάτες
6 σπείρες διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών
 Κατασχέθηκαν:
147 κιλά περίπου ηρωίνη
19,5 κιλά περίπου κοκαΐνης
3,4 τόνοι περίπου κάνναβη
627 πιστόλια – περίστροφα, replica κ.λπ.
Σε ολόκληρη την χώρα οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις πραγματοποιούν καθημερινά επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας .
Εχουν συλληφθεί 172.000 άτομα ,ενώ 14 χιλιάδες έχουν συλληφθεί για ληστείες ,κλοπές και διαρρήξεις…

skai.gr

Σχολιάστε